Üye Panel
Kullanıcı Adı :
Şifre :
Kayıt Ol
Şifremi Unuttum
Gerekli Linkler

 
Hava Durumu

 
Takvim

 
Saat

 
Gazeteler

 
TANITIM VİDEOSU

 
Paylaş
 
Epoksi Anti-Statik Zemin Kaplama Sistemi

EPOKSİ ANTİ-STATİK ZEMİN KAPLAMA SİSTEMİ

Epoksi Anti-Statik kaplama, temizlenmesi kolay ve toz tutmayan bir zemin kaplamasıdır.  Kolay temizlenir, orta oranda mekanik mukavemeti ve kimyasal dayanımı vardır. Anti-statik kaplamada statik elektriğin bakır baralar ile mevcut ortamdan uzaklaştırılması hedef alınmıştır. Epoksi Anti-Statik kaplama, yeni beton zeminlerde veya  aşınmış, çukurlaşmış, zedelenmiş beton zemin yüzeylerini parlak, yoğun ve pürüzsüz bir hale getiren bir zemin kaplama türüdür. Kimyasal nitelikli bu kaplama ile zeminler hızlı, dayanıklı bir şekilde oluşturulabilir.

Zeminin Yüzey Hazırlığı: Beton yüzeyindeki tüm çimento şerbeti ve gevşek maddeler temizlenerek, beton ile epoksinin aderansının sağlanması için Blastrak veya Grinder makineleriyle mekanik kazıma (Frezlenmesi ve tesviye edilmesi) yapılacaktır. Beton yüzeyindeki bozukluklar epoksi esaslı tamir harcı ile tamir edilecektir. Yüzeyde emilmiş yağ var ise yakılarak temizlenmeli veya yağın çok derine nufuz ettiği alanlar kırılarak tamir edilmelidir.

Kaplama Uygulaması: Malzemeler 400 d/dak’lık mikserle karıştırılarak malzemenin içine hava karışması önlenecektir.

Astar ( Epoksi Primer ): Epoksi Primer iki bileşenli bir malzeme olup sertleştiricinin tamamı reçine üzerine katılıp uniform ( Tek biçim homojen eş dağılmış ) kıvam alıncaya kadar karıştırılacaktır. Astara silis kumu karıştırılacak uygulama işlemi sıfır mala ile yapılacaktır. Aderansın artırılması için karışımın uygulamasından sonra üzerine silis kumu serpilmelidir. Bozuk yüzeyli zeminlerde gerekli düzgünlüğün elde edilebilmesi için ikinci kat Astar + Silis kumu yapılmalıdır.

Ara Kat: İki bileşenli olup sertleştiricinin tamamı reçine üzerine katılıp uniform ( Tek biçim homojen eş dağılmış ) kıvam alıncaya kadar karıştırılacaktır. Yayma işlemi sıfır mala ile yapılacaktır. Yayma işleminin yapılabilmesi için astar tabakasının kuruması beklenmeli, kuruma tamamlandıktan sonra zemin fazla silis kumu taneciklerinden arındırılmalıdır. Ara katın üstüne yani yüzeye bakır bantlar serilip ( Yüzeye bakır bantlar artı şeklinde birbirine bağlanacak şekilde serilecek, ) üzerine iletkenliği sağlamak için kondaktif astar uygulanacaktır.

Son Kat (Epoksi Anti-Statik ): Her paket iki bileşenden oluşur. Reçine içine sertleştirici eklenerek uniform ( Tek biçim homojen eş dağılmış ) hale gelinceye kadar karıştırılacaktır. Elde edilen karışım, kondaktif astar uygulamasının ardından zemine epoksi kondaktif self levelling taraklı mala ile uygulanacaktır. Kirpi rulo yardımı ile havası alınıp gaz çıkışları kolaylaştırılacaktır. Zemin kaplaması yapıldıktan yaklaşık bir gün sonra üzerinde yürüme için hazır hale gelir. Tam mekanik ve kimyasal dayanım için 7 gün beklenerek ağır yüke maruz bırakılmamalıdır.

Kullanım Alanları:  Epoksi Anti-Statik kaplama,  tüm endüstriyel döşemelerde, hastaneler,  elektrik fabrikaları, elektronik fabrikaları, otomotiv sektörü ve statik elektrikten etkilenmemesi istenen tüm yüzeylerde farklı renk tercihleri ile kullanılabilmektedir.

Özellikleri

  • Orta kalınlık sınıfına girer,
  • Elektrostatik olarak iletkendir,
  • Kalınlığı 2 mm - 4 mm arasında değişmektedir,
  • Pürüzsüz veya yarı pürüzlü yüzey,
  • Sürtünme, aşınmaya ve darbeye orta oranda dayanıklı,
  • Kolay Temizlenebilme niteliği,
  • Su geçirmez, toz tutmaz,
  • Onarımı, bakımı kolay,
  • Zemine yüksek yapışma niteliği,

TEKNİK FÖYLER

MasterTop_TC_409_W_ESD_ANTİ_STATİK_13499.pdf

MasterTop_BC_375_N_AS_ANTİ_STATİK_60813.pdf

MasterTop_BC_372_AS_ANTİ_STATİK_43818.pdf

MasterTop_1273_AS_R_ANTİ_STATİK_02622.pdf

MasterTop_1273_AS_ANTİ_STATİK_13929.pdf

 

 



Sayfa Kategorisi: Hizmetlerimiz
 
Yorum Yaz
Ad-Soyad:
E-Mail :
Mesaj:
En fazla 500 karakter. 500 karakter kaldı.
Güvenlik:
Yorumlar
Henüz yorum yapılmadı.