EPOKSİ SELF LEVELLİNG KAPLAMA SİSTEMİ
Epoksi kaplamalar, ilaç fabrikaları, hastanelerin steril alanları, elektrik santralleri ve her türlü sanayi tesisinde temizlenmesi kolay ve toz tutmayan bir kapalı alan zemin kaplaması olarak kullanılır. Kolay temizlenmekte ve mekanik mukavemeti yüksektir. Kimyasal maddelerin etkisine dayanıklıdır. Bu tür epoksi kaplama, daha çok tekstil, gıda, ilaç, fabrika, hastahane, okul, üretim tesisleri gibi yerlerde kapalı alan zemin kaplaması olarak kullanılmaktadır.
Epoksi Self Levelling zemin kaplama malzemesi, aşınmış, çukurlaşmış, zedelenmiş beton zemin yüzeylerini parlak, yoğun ve pürüzsüz bir hale getiren derzsiz bir zemin kaplama türüdür. Kimyasal nitelikli bu kaplama ile zeminler hızlı ve dayanıklı bir şekilde oluşturulabilir.
Zeminin Yüzey Hazırlığı: Beton yüzeyindeki tüm çimento şerbeti ve gevşek maddeler temizlenerek, beton ile epoksinin aderansının sağlanması için Blastrak veya Grinder makineleriyle mekanik kazıma (Frezlenmesi ve tesviye edilmesi) yapılacaktır. Beton yüzeyindeki bozukluklar epoksi esaslı tamir harcı ile tamir edilecektir. Yüzeyde emilmiş yağ var ise yakılarak temizlenmeli veya yağın çok derine nufuz ettiği alanlar kırılarak tamir edilmelidir.
Kaplama Uygulaması: Malzemeler 400 d/dak’lık mikserle karıştırılarak malzemenin içine hava karışması önlenecektir.
Astar ( Epoksi Primer ): Epoksi Primer iki bileşenli bir malzeme olup sertleştiricinin tamamı reçine üzerine katılıp uniform ( Tek biçim homojen eş dağılmış ) kıvam alıncaya kadar karıştırılacaktır. Astara silis kumu karıştırılacak uygulama işlemi sıfır mala ile yapılacaktır. Aderansın artırılması için karışımın uygulamasından sonra üzerine silis kumu serpilmelidir. Bozuk yüzeyli zeminlerde gerekli düzgünlüğün elde edilebilmesi için ikinci kat Astar + Silis kumu yapılmalıdır.
Ara Kat: İki bileşenli olup sertleştiricinin tamamı reçine üzerine katılıp uniform ( Tek biçim homojen eş dağılmış ) kıvam alıncaya kadar karıştırılacaktır. Yayma işlemi sıfır mala ile yapılacaktır. Yayma işleminin yapılabilmesi için astar tabakasının kuruması beklenmeli, kuruma tamamlandıktan sonra zemin fazla silis kumu taneciklerinden arındırılmalıdır.
Son Kat ( Self Levelling ): Her paket iki bileşenden oluşur. Reçine içine sertleştirici eklenerek uniform ( Tek biçim homojen eş dağılmış ) hale gelinceye kadar karıştırılacaktır. Elde edilen karışım, ara katın sertleşmesini tamamladıktan sonra, dişli mala yardımı ile 3mm kalınlığında uygulanacaktır. Kirpi rulo yardımı ile havası alınıp gaz çıkışları kolaylaştırılacaktır. Zemin kaplaması yapıldıktan 10-12 saat sonra üzerinde yürüme için hazır hale gelir.
Duvara Dönüş Uygulaması: Uygulama öncesi alçısı yapılıp zımparası tamamlanmış duvarlarda süpürgelik yeri önce astarlanacak, astar üzerine bütün duvar diplerine dönüş macunu uygulayarak oval hale getirilecektir. Oval üzeri seçilmiş son kat epoksi sistem ile aynı renkte boyanacaktır.
Avantajları
- Toz tutmaz, Sıvı geçirimsiz olması,
- Hızlı ve kolay uygulanabilir,
- Bakım ve onarımı kolay,
- Yapışma niteliği yüksek,
- Kalınlığı 2 mm - 5 mm arasında değişmektedir,
- Mekanik mukavemetinin çok iyi olması,
- Kimyasal mukavemetinin çok iyi olması,
- Hijyenik ve kolay temizlenebilir olması,
- Kapalı mekânlarda uygulanabilir olması,
TEKNİK FÖYLER
MasterTop_BC_372_SELF_LEVELLİNG_57155.pdf
BETTON_COATING_EP_07319.pdf